Sembla que tot just acabem de començar, però la tercera edició del Fem música (Festival d’Hivern de Música i Natura de l’Empordà) arriba a la seva fi. El Fem Música 2015 es clourà amb el concert del proper diumenge 19 d’abril, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Per aquesta ocasió, les formacions que duran a terme el concert seran els combos de música moderna de les diferents escoles participants i entre ells també n’hi haurà dos en representació de “El Gavià” (“Remember’s” i “Pa’m tomata”).

Aquest concert s’englova dins els actes de la Primavera Creativa del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

cartell

 

PRIMAVERA CREATIVA ALS AIGUAMOLLS

“FEM MÚSICA”

Als amics, a la primavera, a la vida.

Rossinyol que vas a França, rossinyol que t’atures a l’Empordà, rossinyol que fas niu als aiguamolls. Que naixeres en aquestes  arbrades de les closes, aquí envoltat  de tallarols, gafarrons, mallerengues, cargolets, picots, gaigs blaus i cigonyes;  un xic més enllà conegueres altres parents alats com els coll-verds,  els grisets, els roncaires, els cullerots, les fotges, les polles d’aigua, els galls marins, els cabussets i els cabussons, les  cames llargues, els  grisos bernats, els blancs esplugabous i  martinets, també l’elèctric blauet i el bruelar del críptic bitó , així com els xiscles i udols de mussols, olives i xots de la fosca nit.

Rossinyol amic, et recordo  ja més crescut, saludant  als peluts i valents senglars, les daines fugisseres, les juganeres llúdrigues, la guineu espavilada,  i l’àgil geneta  que quasi se’t menja. També et recordo  cantant  junt amb el raucar de l’amiga reineta, o amagant-te  ràpid com el el lluert entre les verdes i tendres fulles del vostre bon veïnatge, sovint  observats per la tranquil·la tortugueta d’estany.

Doncs avui,  en aquesta  Primavera Creativa dels  Aiguamolls,  bon rossinyol,  ja t’hi trobem de nou instal·lat; sabem que has arribat d’africanes llunyanies per encetar un nou cicle de la vida !!

I en aquest nou cicle de la vida que ens obre la primavera,  nosaltres, els amics  de Fem música, ens hi volem afegir. Celebrem el comiat del tercer any de concerts de música i espais naturals a l’Empordà, i ho fem tal com diu la poesia : Amb el cor content i una cançó.

Contents d’haver treballat amb les nostres trobades i acords per fer més clars i lluminosos els dies curts i freds de l’hivern. I ara, encara més joiosos per la feina feta i poder acompanyar-vos a tu i tots els teus amics en aquesta vitalitat cíclica que és el misteri de l’esclat de la  Vida.

 I així tot “refilant” amb dolços compassos i harmonies regenerar la confiança en que l’alegria es possible i que entre tots, compromesos amb la diversitat i la llibertat, creixent com a persones que expressen el que duen dins, adonar-nos que  som part d’un preciós i preuat planeta que cal anar cuidant, i confegir entre tots  un futur  de bé comú,  on humans i natura  ens tornem a sentir  com a germans.

Bona festa, bona música, millor amistat. Visca la biodiversitat !!!!

 

 

Categories: Notícies i Novetats